ÁTTEKINTÉS

 

Az ftp (file transfer protocol) postafiók törlésével megszüntethető az ftp felhasználó hozzáférési engedélye a tárhelyhez.

 

TIPP: AZ FTP FELHASZÁLÓ IDEIGLENES HOZZÁFÉRÉSI KORLÁTOZÁSA ESETÉN EGYSZERŰBB, HA A POSTAFIÓK TELJES TÖRLÉSE HELYETT A BELÉPÉSI JELSZÓT MEGVÁLTOZTATJA, ÍGY A KITILTOTT FELHASZNÁLÓ NEM TUD HOZZÁFÉRNI A TÁRHELYHEZ, DE IGÉNY ESETÉN GYORSAN VISSZAÁLLÍTHATÓ A POSTAFIÓK AZ ÚJ JELSZÓ MEGADÁSÁVAL.

 

FTP POSTAFIÓK TÖRLÉSE

1. Nyissa meg a cpanel "fájlok" (files) menüben található "ftp postafiókok" (ftp accounts) almenüt.

 

2. A "ftp accounts" táblázat 6 oszlopban jeleníti meg az ftp postafiókok adatait:

  • Felhasználó (user) - itt látható az ftp fiók felhasználóneve (belépési neve).
  • Típus (type) - az ftp fiók típusát jelzi (főpostafiók, alfelhasználó, anonymous felhasználó, stb.).
  • Könyvtár (directory) - itt látható az ftp postafiók helye. az ftp felhasználó kizárólag ehhez a könyvtárhoz és alkönyvtáraihoz férhet hozzá.
  • Lemez használat (disk usage) - az ftp felhasználó által feltöltött adatmennyiséget jelzi.
  • Kvóta (quota) - itt látható az ftp fiókba feltölthető adatmennyiség korlát.
  • Actions - az ftp fiókkal kapcsolatos módosításokat lehet itt elvégezni:
  • Töröl (delete) - az ftp fiókot szüntethetjük meg ezzel a paranccsal.
  • Kvóta szerkesztése (change quota) - itt lehet módosítani az ftp fiók maximális adatmennyiség korlátját.
  • Jelszóváltás (change password) - itt lehet megváltoztatni az ftp postafiók belépési jelszavát.

 

3. A táblázatban keresse meg a törölni kívánt ftp postafiókot, majd kattintson az "actions" oszlop "delete" gombjára.

 

4. A következő oldalon megjelenik egy biztonsági kérdés: "biztos benne, hogy törölni szeretné az ftp postafiókot?" (are you sure you wish to delete the ftp account?). kattintson a megfelelő gombra:

 

  • Igen (yes) - az ftp felhasználó megszűnik, de a postafiókba feltöltött fájlok a szerveren maradnak.
  • Igen és az összes fájl törlése (yes and remove all files) - az ftp felhasználó és a postafiókban található összes fájl is véglegesen törlődik.
  • Nem (no) - az ftp felhasználót és a feltöltött fájlokat mégsem törli.

 

5. A következő oldalon megjelenő üzenet tájékoztat az ftp fiók sikeres törléséről.